Dětský den

18.06.2013 16:08

ŠMOULÍ DĚTSKÝ DEN 

V BŘÍSTVÍ 

     Sbor dobrovolných hasičů v Bříství připravil na sobotu 8.6.2013 Dětský Šmoulí den pro děti z obce i blízkého okolí. Program tohoto sobotního odpoledne se odehrával za krásného slunečního počasí na místním fotbalovém hřišti. Pro dětské návštěvníky byly připraveny různé soutěže a úkoly. Za každou disciplínu je pak čekala sladká odměna a barevné razítko do soutěžní kartičky, která byla po provedení 8 disciplín zařazena do slosování o krásné dětské ceny od společnosti ASON interier, s r.o., Český Brod, AVON lady J.Kárové a  p.Heleny Srncové. Své úkoly si splnilo 70 dětí. Každé stanoviště bylo inspirováno některou postavičkou pohádkových Šmoulů. Rozhazování a spojování hasičských hadic,či zatloukání hřebíků, jízda zahradním kolečkem nebo střelba ze vzduchovky a další byly pro ně určitě zážitkem. 

      V programu Dětského dne se představil i Sbor dobrovolných hasičů z Bříství, který předvedl hašení hořícího domečku. Děti si mohly zastříkat z cisternové automobilové stříkačky TATRA 148 SDH Bříství. Mezi těmito zásahy si děti zasoutěžily v pojídání vynikajících borůvkových koláčů, ve kterých vítěze čekalo peněžní překvapení. Překvapením byla taneční hra DJ Prouzy, kde své umění předvedli Šmoulové spolu s dětmi.Téměř na konci veselého odpoledne předaly zástupkyně SDH Bříství 15 velkých cen vylosovaným výhercům. Ostatní děti byly odměněny vytažením překvapení  z kouzelné krabice „Štěstíčko“, které jim udělalo určitě taky radost. A aby  rodičům nebylo líto, že nesoutěžili, tak pro ně byla přichystaná přetahovaná lanem- avšak co se nestalo? Lano ten veliký tah nevydrželo a přetrhlo se – o smích bylo tedy postaráno!!!! A závěrečné „ Klouzání v mýdlové pěně“  bylo krásnou tečkou za sobotním odpolednem. Během tohoto sobotního programu bylo také připraveno občerstvení – uzené klobásky, párky, hot-dogy, pivo,limonáda a domácí koláče a šmoulí mufiny. Děti měly občerstvení zdarma. Během celého odpoledne se mohly děti také vozit dětským vláčkem nebo  se vyřádit ve skákací žirafě.

    Velké poděkování patří všem členům SDH Bříství a spoluobčanům, kteří se podíleli na přípravách, organizaci a vlastní realizaci  Dětského dne. 

    Sbor dobrovolných hasičů také děkuje i vyjmenovaným sponzorům, kteří se finančně nebo materiálně podíleli na tomto Dětském dnu. Fotografie z této akce najdete na internetových stránkách www.rajce.net – hledat alba -  jsdhbristvi nebo na FACE – SDH Bříství.